Мъжът, съобщил за смъртта на Марадона: Накарали са медсестрата да излъже

В дома на легендата нямало дефибрилатор, въпреки че имал проблеми със сърцето
1 дек 2020 19:00, Нели Христова
45
Мъжът, съобщил за смъртта на Марадона: Накарали са медсестрата да излъже
Снимка: БГНЕС

Хулио Чавита е сред популярните спортни журналисти в Аржентина, но от няколко дни името му е познато по всички краища на света.

Още по темата

Именно той бе човекът, съобщил за смъртта на Диего Марадона през вестник "Clarin", където работи като редактор.
В кариеррата си Чавита е правил десетки интервюта с Диего, но признава, че редовете за неговата смърт са били най-трудните, свързани с футболната легенда.

"Отне ми около 30 минути, за да започна да пиша. Дълго време стоях и не можех да напиша нито ред. Също така чаках потвърждение от две места. Мой колега получи съобщение с текст "той е мъртъв". След това аз се свързах с близък на Диего, който ми потвърди ужасната новина. Бях си вкъщи, веднага щом новината бе публикувана, просто паднах и започнах да плача пред компютъра си.

Почти всеки ден пишех за Диего. Знаех, че е в депресия и изобщо не е добре както физически, така и психически. В сряда получих съобщение, че е получил инфаркт. Съобщих на света за смъртта му около 2 часа, след като тя бе факт.

Източникът ми твърди, че Диего е станал от леглото, а след това се е върнал обратно и е получил инфаркт. Това е и версията, която главният прокурор съобщи публично часове по-късно.

Аз не вярвам, че е било така. Според мен той е починал в съня си, легнал си е около 23 часа предната нощ, а племенникът му е последният, който го е видял жив.

В съда са накарали медицинската сестра да излъже. Лекарите се грижеха денонощно за него, но в дома му нямаше дефибрилатор. Това не е нормално за пациент със сърдечни проблеми. Може би Марадона щеше да е жив, ако бе в болница, но пък и той бе голям инат, не искаше да ходи никъде.

Аз ще остана човекът, уведомил света за смъртта на Диего Марадона. Това не променя живота ми, няма да стана по-важен заради тази новина. Получавам поздравления от хора и колеги, но не виждам особена причина това да се случва", разказа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
65 преди 3 години
Може да е голям на терена ,ама в живота май е бил лош човек ,развалина, деградирал тип.Тепърва ще се разкрива животът му извън терена.След толкова години дрога ,връзки с мафията ,няма как да остане нормален човек
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че си професионалист не значи, че не можеш да бъдеш кофти човек. Обратното обаче може също да е вярно. До неразбиращите какво го жалим Марадона - жали се за таланта му, не за това, което е бил като човек. А професинализът му на терен и постиженията са извънземни. За CR7 някой ден като се спомине същото ще говорите. Еми погледнете му сега краката и какво прави с тях да не питате после.
23
1
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Българите не уважаваме успешните българи, аржентинците си имат уважение към аржентинците които са успешни и са популяризирали тяхната страна.Кое е толкова учудващо ,че аржентинците са различни от българите ,все пак са на другия край на света , в другата посока примерно японците и те са много различни от българите .
22
2
 
20
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 години
С КАКВО МАРАДОНА Е ПО ВЕЛИК ЗА БЪЛГАРИТЕ ОТ ДОКТОР ЧИРКОВ ??!!!КАКВО Е НАПРАВИЛ МАРАДОНА ЗА БЪЛГАРИЯ , ТА САМО ЗА НЕГО ПИШЕТЕ??!!ЗАЩО ПОДМИНАВАТЕ ТАКЪВ ВЕЛИК ХИРУРГ ЗА БЪЛГАРИЯ , КАТО Др.ЧИРКОВ??!!!!КАКВИ ЖУРНАЛИСТИ СЕ ИЗОБЩО...??!!!
21
0
 
8
 
! Отговори
ТРАГЕДИЯ преди 3 години
ВЕДНАГА ДОКАЗАХТЕ МОИТЕ ДУМИ!ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА ЖУРНАЛИСТИКАТА!
20
0
 
1
 
! Отговори
Дядо ПОП преди 3 години
Има 2 начина на живот; Кротко и внимателно и Бързо и на обороти........ Повечето звезди предпочитат второто Макъл Джексън също...........ако трябва да ги стигам трябва да живея 500г.............то не че Адам не е живял 800.....
19
1
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
И кво щеше да му помогне и да имаше при инфаркт, отделно това е един от митовете в киното, че включва спряло сърце, напротив използва се за възстановяване на сърдечния ритъм, когато сърцето бие, но с нарушения, ако го ударите с токов шок при спряло сърце, просто ще го убиете окончателно, безплатно те ограмотявам ***, не просто да превеждаш статии с гугъл, ами и да мислиш, кое е фейк. Въпреки, че вие само фейк тиражирате явно това ви е политиката, а си и не можете ахахаха мега сте зле
18
2
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Гей скандал в Брюксел! Полицията спря оргия с 25 мъже, сред тях и евродепутат и дипломати от Източна Европа
17
6
 
11
 
! Отговори
кан Аспарух преди 3 години
краля на топ-ката е кой,ами Пеле,след това е Марадона,и после кой,ами Аспарухов ГУНДИ
16
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, писна ни от Марадона. Голям талант, но нула човек. Отделно все пак талант в какво? Какво е дал той на човечеството? Нищо. За разлика от учени, лекари, инженери, композитори и тн
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 19,тая тъпотия за лошите думи и мъртвите я има само по България, затова не се учим от грешките си и се оставяме отново и отново да ни клатят по един и същи начин. Щото за едно се говорело за друго не. Пали!
14
6
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Седни си, Слаб 2, дай си бележника за дооформяне на срока.
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като футболист е бил истински магьосник с топката , но какъв човек не с топка е бил, това по добре без коментар.За мъртвите не се казва лоша дума никога. Ще се придържам към това суеверие.
12
8
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 3 години
Ти си полово негоден, също като баща ти... затова приличаш на съседа мухахахахахаха
11
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до феновете на наркоманаМеси, Роналдо и Златан няма да са торби слайна като станат на по 60 години, гаранция ти давам. Ето тези са най-великите за всичките времена не някакви пропаднали ***.
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркобароните да скърбят за загубата на голям клиент, нас не ни занимавайте
9
8
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Не се и очаква 60 годишни футболисти да играят футбол в най елитните отбори и да са по пъргави от младите.Дядо Федерер в тениса е изключение но и той вероятно на 60 години ще е далеч от тениса но не е много сигурно за него но това е един случай в 8 милиардните жители на земята.
8
3
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Стига с този марадона , защо му тропат кокалите .
7
10
 
0
 
! Отговори
до до 8 преди 3 години
Споделяйки за ректалните си терзания, сходни с тези на най близката ти родственица, свидетелства отново за нетрадиционните ти предпочитания от интимен характер.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 7,това беше коментара на годината. Има бъдеще за България!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe